Jeszcze takie porady :
Jeżeli zapiekanka lub jakieś jarzyny ,są zbyt rzadkie,wodniste dodaj do nich purre ziemniaczanego a potrawy nabiorą właściwej konsystencji.
Ziemniaki pieczone w folii nie popękają podczas pieczenia jeżeli przed zawinięciem w folię nakłujesz każdą bulwę widelcem.Kto lubi zapach i smak cebuli może do takich ziemniaków dodać kilka plasterków,jednak nie za wiele by nie spowodować zbyt dużej wilgotności.
Ziemniaki z rusztu w foli aluminiowej dobrze jest przed tym krótko[ 10 minut ] podgotować,szczególnie gdy bulwy są większe,a dopiero potem owinąć w folię i ułożyć na ruszcie.W ten sposób szybciej będą miękkie.
Jeśli będziesz odgrzewać ziemniaki w kuchence mikrofalowej ,zwilż je przed tym wodą lub mlekiem ,a wtedy ich skórka nie wyschnie tak intensywnie.
S m a c z n e g o !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz