sobota, 20 stycznia 2018

Jeszcze takie porady :
Jeżeli zapiekanka lub jakieś jarzyny ,są zbyt rzadkie,wodniste dodaj do nich purre ziemniaczanego a potrawy nabiorą właściwej konsystencji.

Ziemniaki pieczone w folii nie popękają podczas pieczenia  jeżeli przed zawinięciem w folię nakłujesz każdą bulwę widelcem.Kto lubi zapach i smak cebuli może do takich ziemniaków dodać kilka plasterków,jednak nie za wiele by nie spowodować zbyt dużej wilgotności.

Ziemniaki z rusztu w foli  aluminiowej dobrze jest przed tym krótko[ 10 minut ] podgotować,szczególnie gdy bulwy są większe,a dopiero potem owinąć w folię i ułożyć na ruszcie.W ten sposób szybciej będą miękkie.

Jeśli będziesz odgrzewać ziemniaki w kuchence mikrofalowej ,zwilż je przed tym wodą lub mlekiem ,a wtedy ich skórka nie wyschnie tak intensywnie.


S m a c z n e g o !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz