czwartek, 18 stycznia 2018

Rybę najlepiej rozmraża się w mleku.Dzięki temu znika smak mrożonki a mięso jest delikatne.
Koty uwielbiają takie mleko,tyle,że potem przez jakiś czas pachną rybą.

Jeśli zamierzasz piec rybę w folii aluminiowej,pamiętaj,że błyszcząca strona folii powinna być skierowana do wewnątrz ,dzięki czemu ryba nie będzie przywierać do niej.Poza tym błyszcząca strona folii odbija promienie cieplne ,co powoduje przedłużenie czasu pieczenia.Wskazane jest wysmarowanie folii masłem.Poprawia ono znacznie smak ryby,że już nie wspomnę o krajance warzywnej wzbogaconej cebulą i przyprawami.Taka ryba jest wyśmienita.

Filety rybne ,..........................mają być chrupiące ? Będą jeżeli do panierki dodasz tarty ser.Najlepiej parmezan.

Naczynia które bardzo pachną rybą wypłucz, ale w zimnej wodzie a potem wyczyść skórką cytrynową lub fusami z kawy.W ten sam sposób pozbędziesz się także zapachu z dłoni.

W południowo - wschodnim Londynie wjeżdżając od strony portu jest  motel.Na parterze oczywiście restauracja.Nowy nabywca przeprowadził tam generalny remont.Co z tego jak od czasu do czasu przy otwarciu drzwi  lub okien wpadał  bardzo intensywny zapach surowych morskich ryb.Nie pomogło wykreślenie z karty dań rybnych, a nawet ponowne malowanie pomieszczeń.Właściciel był bezradny,Skąd ten zapach pojawiający się nie zawsze ,ale jednak 
..Nasilał się i ginął.
Pewnego razu gościła tam osoba , która właśnie ten zapach poczuła i stwierdziła :"To jednak on nadal tu przychodzi."Okazało się,że onegdaj był na parterze budynku sklep rybny,a właściciel mieszkał na piętrze.Stał za ladą gdy wpadli  do sklepu złodzieje i mordercy.Zginął broniąc  majątku.Od tej pory powraca tam i przynosi ze sobą ten intensywny rybny zapach.
Kto chce niech wierzy,a kto nie chce ,nie musi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz