sobota, 19 marca 2016

Będą to  :GRZANKI Z JAJAMI I PARMEZANEM.PRZYTACZAM W ORYGINALE
Ukroić cienkie grzaneczki z bułki dowolnego kształtu,skropić je mlekiem i maczać w rozbitym jaju,otarzać  w tartym parmezanie i przesmażyć na rumiano po obu stronach.Takie grzaneczki są bardzo smaczne do wszystkich jarzyn jako garnirunek i do czystych zup.

Rozumiem,że Państwo wiecie,że otarzać ,to po prosty obtoczyć by ser się przykleił.Robiłam je kiedyś,są wyśmienite i można je zrobić  wcześniej i  podsuszyć jeszcze przed podaniem jednocześnie odgrzewając w piekarniku .Ja je podałam jako przystawkę do zielonej sałaty w której były poza typowymi dodatkami były małe kawałki pieczonego kurczaka i odrobina ostrej papryki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz