poniedziałek, 1 sierpnia 2016

Przytaczam w oryginale,zatem niektóre sformułowania  i słownictwo  są anachroniczne.

GRUSZKI SMAŻONE W MIODZIE.
==============================
Obstrugane i obrane z pestek gruszki przekroić wraz z korzonkiem u góry na dwie połówki i obgotować do zupełnej miękkości w wodzie.Potem je osączyć i zalać rozpuszczonym miodem,biorąc na pół litra miodu 1 kg gruszek..Niech tak postoją ze  da dni, poczem je smażyć na wolnym ogniu,aż do zupełnej gęstości,a następnie wyjąć obsypać każdą miałkim cukrem,układać w odstępach od siebie na sicie i obsuszyć w piecu.

Ja od siebie dodam "potem je zjeść ,wyjąć glukometr i ,zmierzyć poziom cukru.Jak zaznaczyłam jednak , podaje ten przepis jako ciekawostkę.

To - co? jeszcze o cebulowych? Bo jeżeli tak to może z powodu wczesnego zakwitania wiosną......................

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz