niedziela, 5 kwietnia 2015

Aby serdelki i parówki nie pękały,do wody dodaj nieco mleka.Nie dopuść do zagotowania.Gdy już ma zamiar się zagotować  wyłącz  dopływ energii i pozostaw tak jeszcze chwilę.

Jeśli podczas grillowania, czy innego pieczenia kiełbasę posypiesz odrobiną ,powtarzam odrobiną cukru,wówczas będzie smaczniejsza i chrupiąca.

Aby podczas pieczenia  kiełbasa nie pękała trzeba ją ponacinać. Myślę jednak że to  akurat wszyscy wiedzą.

Pręty i szpikulce do grilla przed użyciem posmaruj tłuszczem.Łatwiej z takich będzie" schodziło "upieczone mięso ,czy kiełbasa.

Wątróbka drobiowa,będzie bardzo delikatna w smaku,gdy na 2 godziny  przed smażeniem namoczysz ją w mleku,lub soku pomidorowym.

Mięso mielone na kotlety będzie luźniejsze ,jeżeli bułka ,którą zwykle się dodaje,będzie namoczona i potem tylko lekko odciśnięta  z wody  mineralnej gazowanej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz