Aby serdelki i parówki nie pękały,do wody dodaj nieco mleka.Nie dopuść do zagotowania.Gdy już ma zamiar się zagotować wyłącz dopływ energii i pozostaw tak jeszcze chwilę.
Jeśli podczas grillowania, czy innego pieczenia kiełbasę posypiesz odrobiną ,powtarzam odrobiną cukru,wówczas będzie smaczniejsza i chrupiąca.
Aby podczas pieczenia kiełbasa nie pękała trzeba ją ponacinać. Myślę jednak że to akurat wszyscy wiedzą.
Pręty i szpikulce do grilla przed użyciem posmaruj tłuszczem.Łatwiej z takich będzie" schodziło "upieczone mięso ,czy kiełbasa.
Wątróbka drobiowa,będzie bardzo delikatna w smaku,gdy na 2 godziny przed smażeniem namoczysz ją w mleku,lub soku pomidorowym.
Mięso mielone na kotlety będzie luźniejsze ,jeżeli bułka ,którą zwykle się dodaje,będzie namoczona i potem tylko lekko odciśnięta z wody mineralnej gazowanej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz