niedziela, 17 stycznia 2016

Porcja na 2,3 osoby.deseru owocowego bardzo zdrowego i pod taką postacią chętnie jadanego przez dzieci,nawet te które za owocami zbytnio  nie przepadają.
1 jabłko i 1 gruszkę,należy obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Natychmiast skropić cytryną i wymieszać by sok z cytryny wszędzie dotarł,wówczas owoce nie pociemnieją a bardzo słodkie dodatki do tego deseru bez soku z cytryny uniemożliwiłyby konsumpcję.Teraz należy dodać 1 łyżkę miodu  1 łyżkę rodzynek i 4,5 owoców suszonych fig pokrojonych w paseczki, z tym,że po wymieszaniu z miodem i rodzynkami figami się tylko ubiera wyporcjowany deser.
Nie,nie jest to takie słodkie jakby się wydawało.

A teraz grusze,ale jako drzewo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz